Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с локум и орехи

Ябълков кекс с локум и орехи

Ябълков кекс с локум и орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
09/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Отлична комбинация - ябълки, орехи и канела, събрани в един чуден кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 200 грама
  • кисело мляко - 200 грама
  • олио - 80 мл
  • брашно - 1.5 до 2 ч.ч.
  • ябълки - 2 настъргани
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • орехи - 1 шепа (едро начукани)
  • локум - мента и роза
  • канела - 2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване на сместа. Сипете към тях киселото мляко с олиото и канелата, разбъркайте.

Почистете ябълките от семената и кората, настържете ги на едро ренде и леко ги отцедете от течността.

Нарежете локума на ситни парченца.

Прибавете на части брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хубава кексова смес.

Накрая добавете локума и орехите и разбъркайте.

Намазнете форма за кекс и я набрашнете. Сипете вътре кексовата смес.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете кекса до готовност - около 50 минути.

Охладете и поръсете готовия ябълков кекс с пудра захар.

Ябълковият кекс с локум и орехи е много сполучлив.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: