Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до побеляване на сместа. Сипете към тях киселото мляко с олиото и канелата, разбъркайте.
Почистете ябълките от семената и кората, настържете ги на едро ренде и леко ги отцедете от течността.
Нарежете локума на ситни парченца.
Прибавете на части брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хубава кексова смес.
Накрая добавете локума и орехите и разбъркайте.
Намазнете форма за кекс и я набрашнете. Сипете вътре кексовата смес.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете кекса до готовност - около 50 минути.
Охладете и поръсете готовия ябълков кекс с пудра захар.
Ябълковият кекс с локум и орехи е много сполучлив.
Ако имаш повечко ябълки под ръка, непременно опитай рецептите ни за ябълков пай и ябълкови палачинки.