Пържени свински филенца

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пържени свински филенца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Спокойно, няма да останат от тези свински филенца, всичките ще се хапнат бързо, бързо"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г /бут или плешка/
  • брашно - 20 г
  • масло - 30 г
  • олио - 40 мл
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го обезкостете, след това го нарежете с остър нож напречно на мускулните влакна. Начукайте парчетата месо, посолете и ги поръсете с брашно.

Изпържете ги в сгорещено олио от двете страни, докато добият златист цвят. Дозапържете ги на бавен огън, като прибавите и маслото.

Подредете ги в продълговата чиния, залейте със соса, получен от пържете. Подправете с магданоза.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: