Начин на приготвяне
Измийте спанака за баницата и го нарежете.
Задушете спанака и го прехвърлете в гевгир.
В купа разбъркайте яйцата.
Прибавете натрошеното сирене, спанака, сол, черен пипер и разбъркайте.
В купичка или чаша разбъркайте олиото и прясното мляко.
Вземете точените кори, намажете една от тях със сместа от олио и мляко, покрийте с втора кора, намажете я, сложете от плънката, навийте на руло и го прехвърлете в намазаната с олио тава.
По същия начин навийте и останалите кори.
Намажете баницата отгоре с останалата смес от олио и мляко и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.
Опитайте тази вкусна баница със спанак и сирене за нула време!