Начин на приготвяне
Накиснете филията стар и корав хляб в прясното мляко и след като се размекне, я намачкайте хубаво с ръце.
Добавете свинската кайма, белтъка, настърганите на ситно ренде 1/3 от моркова и глава кромид лук. Поръсете със сол и черен пипер, добавете стрития сушен магдоноз и омесете каймата. С навлажнени ръце оформете от каймата топчета.
В тенджерата, в която ще приготвяте супата топчета, налейте олиото и запържете наситнената останала глава лук, останалия морков, нарязаните на ситно зелена, червена чушка и стъблата целина. Налейте около 2 литра вода и кубчето гъбен бульон.
След като водата заври под ключ, добавете топчетата от кайма едно по едно и оставете супата да ври около 15 минути или докато топчетата изплуват. След това добавете ориза и варете до готовност.
За застройката в купа отсипете 1-2 черпака от бульона на супата, изчакайте да поизстине малко и в нея разбийте киселото мляко, прясното мляко, жълтъка и наситнената скилидка чесън.
Добавете към къкрещата супа, като бъркате непрекъснато и след това отстранете от котлона. Накрая поръсете със ситно скълцан свеж магданоз.
Добър апетит със моята вкусна супа топчета от свинска кайма!