Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Сметанова кремсупа от тиква

Сметанова кремсупа от тиква

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сметанова кремсупа от тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Топла и много ароматна сметанова кремсупа от тиква"

Необходими продукти

  • тиква - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 100 мл течна
  • захар - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • вода - 1 л
  • крутони - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се реже на ситно.

Маслото се затопля заедно с олиото в тенджера, запържва се лукът на бавен огън и се добавя солта, захарта и черният пипер.

Добавя се чесънът и се пържи 1 минута. Добавя се тиквата и се запържва при непрекъснато бъркане 8 минути.

Добавя се водата и тиквата се вари 20 минути на слаб огън. Пасира се и се добавя сметаната. Сервира се с крутони.

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: