Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с кралски скариди

Паеля с кралски скариди

EvgeniaEvgenia
Новак
421601k94
Паеля с кралски скариди
Снимка: Evgenia
1 / 3
31/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Поднасяме паелята с кралски скариди топла, поръсена с магданоз и с добавени резени лимон. За разкош, може да предложим с нея чаша охладено бяло вино."

Необходими Продукти

  • скариди - 6 бр., кралски
  • ориз - 50 г, за суши или 1/3 ч.ч.
  • кромид лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 1 бр.
  • вино - 1 к.ч., бяло
  • зеленчуков бульон
  • зехтин
  • куркума
  • черен пипер
  • червен пипер
  • шафран - 1 нишка, по желание
  • магданоз
  • резени лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме, обелваме и почистваме скаридите. После ги запържваме леко в тиган със зехтин. След което ги отделяме в чиния.

В същия тиган запържваме почистения и настърган на ренде лук заедно с нарязаната на ситно скилидка чесън, за около минута.

След което добавяме настъргания на ренде домат, ориза, зеленчуковия бульон (в съотношение 1:3 с ориза или около 1 ч.ч. бульон), бялото вино и подправките.

Оставяме сочната паеля да ври на умерен котлон, докато оризът поеме течността и омекне.

Накрая добавяме скаридите и запичаме паелята в предварително загрята на 180 °C фурна за около 5-10 минути.

Поднасяме паелята топла, поръсена с магданоз и с добавени резени лимон.

За разкош, може да предложим с нея чаша охладено бяло вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: