Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Класически пилешки хапки

Класически пилешки хапки

Класически пилешки хапки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
37 мин.
Порции
2
"Класически пилешки хапки, поднесени с фин млечен сос"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гърдите и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете на хапки. Посолете и оставете така за половин час.

Оваляйте всяка хапка в брашно. Потопете в яйцата и оваляйте в галетата.

Загрейте тиган с мазнина и изпържете пилешките хапки до златисто на не много силен котлон.

Извадете в чиния, застлана с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте класически пилешки хапки веднага, докато са топли!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: