Агнешко и телешко месо с дюли

IlariaIlaria
Новак
59762531
Агнешко и телешко месо с дюли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • агнешко месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • дюли - 400 г
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 голямо парче
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешкото и телешкото месо. Сложете костите да се варят в студена вода и обирайте пяната с решетъчна лъжица. Прибавете морковите и целината. Нарежете месото на порции.

Запържете го в сгорещено олио, прибавете лука и налейте бульон от костите. Оставете го да ври на слаб огън. След като месото поомекне, прибавете почистените и обелени дюли.

Подправете със сол и пипер. След омекването на продуктите сгъстете ястието с препеченото брашно, добавете сметаната и отстранете от огъня. Залейте с разтопеното масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: