Миди с плънка от ориз

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
04/07/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 282
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете да се вари.

Малко преди да е готов прибавете зехтин, накълцания на съвсем ситно лук и девисил, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оттеглете плънката от котлона.

Измийте мидите и започнете да отделяте мускула, който ги държи затворени.

След като отворите мидите, една по една започнете да ги пълните с ориза.

Всяка напълнена мида се затваря и се овива с конче, за да не се отвори по време на печене.

Наредете мидите в тавичка и ги сложете да се изпекат.

Сервирайте, като предварително сте махнали конците и поръсени с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар