Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го прехвърлете в тиган. Налейте вода, добавете сол и захар. Сварете нарязаните картофи.
Почистете зелевите листа, като отстраните твърдата им част. Налейте олио в тигана, добавете ориза и разбъркайте. Отцедете сварените картофи и ги обелете.
В тигана поръсете червен пипер, налейте вода и добавете доматеното пюре. Гответе на бавен огън. Сложете сварените и нарязани картофи в тигана. Поръсете с магданоз, копър и чубрица. Посолете и разбъркайте плънката.
Покрийте дъното на тенджерата със зелеви листа. Завийте сарми и започнете да ги подреждате в тенджерата. Налейте зелев сок, вода и посолете. Поставете чиния върху сармите и гответе на умерен огън.