Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета по чепеларски

Картофени кюфтета по чепеларски

IlariaIlaria
Новак
59762531
Картофени кюфтета по чепеларски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - за пържене
  • брашно - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели, обелват се и още докато са топли се намачкват с вилица. Добавете ситно нарязания лук, прясното мляко, яйцата, черния пипер и солта.

Сместа се разбърква много добре и се оформят кюфтета, които се овалват в брашното и се изпържват. Сервират се топли с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: