Яйца на очи по добруджански

Евгени
Евгени
Новак
23/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 712
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • качамак - 500 г
  • масло - 130 г краве
  • червен пипер - 5 г
  • оцет - 15 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупените яйца се сипват поединично във вряща, леко подкиселена и подсолена вода. Веднага отстранете съда от огъня. Когато белтъкът побелее и забули жълтъка, отново поставете съда на огъня.

Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица и ги разпределете върху разпределения в чинии варен качамак, поръсен с оцветеното в червен пипер горещо краве масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар