Яйца на очи по добруджански

IlariaIlaria
Новак
578
274
33
772
23/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 999
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • качамак - 500 г
  • масло - 130 г краве
  • червен пипер - 5 г
  • оцет - 15 мл
  • сол
* мерки и количества
Яйца на Очи

Начин на приготвяне

Счупените яйца се сипват поединично във вряща, леко подкиселена и подсолена вода. Веднага отстранете съда от огъня. Когато белтъкът побелее и забули жълтъка, отново поставете съда на огъня.

Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица и ги разпределете върху разпределения в чинии варен качамак, поръсен с оцветеното в червен пипер горещо краве масло.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар