Начин на приготвяне
Поставете агнешките котлетчета в чиста торбичка (например торбичка за замразяване или плик за печене).
В купичка пресовайте чесъна и смесете със зехтина, малко лимонов сок, скълцания магданоз, черен пипер, лют пипер, малко кимион, куркума, кориандър и основната подправка Рас Ел Ханут. Разбийте до хомогенност и сипете при агнешкото месо.
Затворете торбичката и хубаво разтърсете и разнесете с ръце, за да полепне сместа по всеки агнешки котлет.
Приберете в хладилник за 12 до 24 часа.
Изпечете ароматните агнешки котлети по арабски на скара до желаната степен на готовност. Времето за печене зависи от дебелината на пържолите. Обикновено щом станат златисти и с хубав загар, са готови. Добре е да не се препичат прекалено, за да не изсъхва месото.
Вкусът е прекрасен, убедете се сами.
Аз сервирам тези агнешки котлети с домашен хляб (или препечени филийки) и айоли. Ако не ви се занимава да си правите оригинално айоли (чесън, зехтин, лимонов сок и сол), тогава опитайте със домашна чеснова майонеза. Комбинацията на агнешко с чеснова майонеза може да ви се стори странна, но не бързайте да я осъждате строго преди да опитате. Уверявам, че е много вкусно.
Добър апетит!