Вита баница с праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
29/06/2010
"Има няколко неща, на които не можем да устоим и това е едно от тях!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 865
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет
  • праз - 6 стръка или около 800 грама
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 2 за плънката и 2 за полива
  • газирана вода - 300 мл
  • олио - за задушаване
* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката почистете и накълцайте на дребно праза.

Загрейте мазнина и задушете праза до омекване.

Натрошете сиренето в праза, прибавете яйцата и разбъркайте.

Намазнете тава за печене и започнете да нареждате баницата, като сложите плънка по дължината на 3 кори и ги навиете.

Разбъркайте останалите яйца с газираната вода, залейте готовата вита баница и я сложете да се изпече.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 4
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар