Начин на приготвяне
В дълбока купа изсипваме продуктите за крема: маскарпоне, пудра захар и рикота (извара). Разбъркваме с миксер до пухкав крем.
Прехвърляме крема в пош.
В друга купичка смесваме водата с рома и потапяме за кратко една по една бишкотите.
Прехвърляме ги в подходящ съд и нареждаме половината бишкоти плътно една до друга. С помощта на пош шприцоваме от крема върху всяка бишкота.
Отгоре нареждаме нарязани на тънко ягоди и поръсваме с фино настъргана лимонена кора.
Следва втори ред напоени бишкоти, шприцоваме останалия крем върху тях, подреждаме отгоре останалите нарязани ягоди, поръсваме с лимонени корички и украсяваме с листенца мента бишкотения сладкиш.
Прибираме в хладилник за поне 2 часа преди поднасяне!
Да ви е сладко с моя бърз романтичен десерт с бишкоти, крем и ягоди !