Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Зелен фасул в джинджифилов сос

Зелен фасул в джинджифилов сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Зелен фасул в джинджифилов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 600 г
  • джинджифил - 2 с.л. на прах
  • оцет - 40 мл
  • олио - 10 мл
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива и се отстраняват конците. Нарязва се и се вари, като се пуска във вряща солена вода.

Отцежда се и се слага в друг съд да се охлади. Добавя се джинджифилът, оцетът и олиото, всичко се разбърква и се оставя за 10 минути.

След това се сервира, като се поръсва с бял пипер и сол.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: