Начин на приготвяне
Първо разбийте яйцата и захарта, за да се получи хубава пухкава смес.
Угасете бакпулвера в киселото мляко, добавете ги към яйчената смес.
Накрая добавете предварително пресятото брашно и разбийте с миксер на ниска степен.
Разделете кексовата смес на две части. Добавете към едната натуралното какао и разбъркайте.
Напълнете бялата и какаовата смес в пошове.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Шприцовайте една линия от бялата смес, отгоре направете линия кафява смес. Отново бяла, кафява и редувайте така до изчерпването им.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете кекса до готовност - около 40 минути.
Извадете готовия кекс от формата и го залейте с лешниковия крем. Поръсете с филирани бадеми, нарежете и поднесете.
Страхотният Зебра кекс с лешников крем е много сполучлив.