Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Милански рибник

Милански рибник

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Милански рибник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 300 г пушена
  • кашкавал - 150 г (настърган)
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • копър - ½ връзка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се запържва до златисто брашното. Сваля се от котлона, охлажда се, връща се на котлона и се вари 5 минути на слаб огън. Охлажда се леко.

Добавят се солта, кашкавалът и жълтъците. Рибата се нарязва на ситно и се залива със соса. Добавят се разбитите на сняг белтъци.

В намазана с олио тава се излива сместа и се пече половин час на 200 градуса. Сервира се с резени лимон и се поръсва с нарязан на ситно копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: