Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнени хлебчета»Пълнени питки с телешко и кашкавал

Пълнени питки с телешко и кашкавал

Пълнени питки с телешко и кашкавал
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Тези пълнени питки са вкусен и удовлетворителен избор за хранене, пълен със съчетание от месо и кашкавал, което ще ви остави с наситено усещане. Да ви е вкусно"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • суха мая - 1 пакетче (10 г)
  • телешко филе - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното и предварително активираната мая в подходящ съд.

Прибавете 400 мл. вода.

Месете до образуване на гладко тесто.

Оставете тестото за около 30 минути покрито с фолио.

Подготовка на съставките: Загрейте зехтина в голяма тиган на средно висока температура. Добавете нарязаната лук и чесън и ги задушете за около 2-3 минути, докато се размекнат.

Приготвяне на месото: Добавете нарязаното телешко филе в тигана и го задушете, докато започне да се запържва. Подправете със сол и черен пипер по вкус.

Подгответе питки от бухналото тесто.

Напълнете питките: Разпределете приготвената смес от телешко филе и топено сирене върху долната половина от питките. Посипете всяка порция с настъргания или нарязан кашкавал.

Завършване на пълненето: Затворете питките с горните им половини.

Запечатване: Поставете питките в тава за печене и печете на 150 градуса до готовност.

Поднесете ги горещи.

Тези пълнени питки са вкусен и удовлетворителен избор за хранене, пълен със съчетание от месо и кашкавал, което ще ви остави с наситено усещане. Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: