Италианска супа от зрял фасул

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
23/08/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва предварително за 10 часа преди приготвянето. Сварява се до омекване в солена вода. Лукът и морковът се нарязват на ситно.

Запържват се в зехтин и се добавя отцеденият фасул и скилидка чесън. Добавя се розмаринът и се залива с водата, в която е врял фасулът.

Добавят се нарязаните на кубчета картофи, нарязаната на едро целина, покрива се с капак и се вари 30 минути. Ако е необходимо, се добавя гореща вода.

Филиите се режат на кубчета и се пекат на 150 градуса във фурната. Когато супата е готова, се добавя зехтинът и се сервира с крутони и настърган пармезан.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар