Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Постни кюфтета от нахут

Постни кюфтета от нахут

JuliyaJuliya
Новак
943062k115
Постни кюфтета от нахут
Снимка: Juliya
1 / 3
20/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Постните кюфтета от нахут се пекат, а не се пържат"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 (сварен)
  • лук - 1 глава (малка)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. (малък)
  • печена капия - 1/2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме 1 с.л. олио и в него задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън и настърганите моркови.

В голяма купа пасираме нахута заедно със задушените зеленчуци.

Прибавяме нарязаните на ситно печена капия и магданоз.

Сипваме 1 с.л. галета, содата и подправките (може да сложите и други подправките по ваш вкус).

Разбъркваме всичко много добре и прибираме сместа за фалафелите в хладилника.

След 30-60 минути оформяваме кюфтета от нахут, овалваме ги в галета и подреждаме в тава, покрита с хатгртия за печене.

Постните кюфтета от нахут се пекат в предварително загрята на 200°С фурна за около 20-30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: