Печена риба със соев сос

ЕфросияЕфросияДжедай301
11/06/2010
"Не е нужно да сте майстор-готвач, за да приготвите вкусна риба - ние ще ви покажем как "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 514
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 3 - 4 броя таранка
  • соев сос - 5 - 6 супени лъжици
  • сол - 2 - 3 щипки
  • зехтин - 30 мл
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • лимонов сок - 50 мл
  • копър - 1 стрък
  • маруля - 1 листо
  • лимони - 2 - 3 резена
  • маслини - 4 - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се овкусява със смесените лимонов сок и соев сос. Оставя се около половин час в хладилник да постои.

След това поставете рибата заедно със соса в намазнена тавичка за печене. Овкусете чрез натриване със сол и червен пипер, залейте отгоре със зехтин и я сложете да се пече.

Първоначално сложете фолио, но 15 минути преди да е готова го махнете.

Сервирайте рибата върху листото маруля, гарнирана с копър, маслини и резени лимон.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ralica bosilkova
ralica bosilkova
16.11.2014 10:21
много вкусно и много бързо
0
0