Начин на приготвяне
Измийте пилешките подбедрици, подсушете ги.
Смесете лъжица олио с мед, куркума, сол и червен пипер, разбъркайте и намажете месото.
Нарежете праза, моркова и картофите.
Може да приготвите бутчетата, като ги изпечете в тава под фолио или пък ги сложите в гювеч.
В тава наредете картофите на дъното, върху тях сложете бутчетата и отгоре разпределете праза и морковите. Сипете половин чаша вода и същото количество доматен сок. Печете в загрята фурна до готовност, като накрая трябва да махенте фолиото, за се запекат.
В гювеч се пекат по същия начин, но фурната не бива да е загрята предварително.
Печените бутчета с картофи и праз са готови.
Разгледайте и другите ни вкусни идеи за пиле с картофи.