ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вегетарианска лазаня

Вегетарианска лазаня

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Вегетарианска лазаня
03/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8-10
"Вкусна лазаня, в която липсата на месо в никакъв случай не е за сметка на вкуса. Опитайте и се уверете сами!"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 300 грама
  • брашно - 2 ч.л.
  • сметана - 200 грама заквасена
  • кашкавал - 300 грама
  • доматено пюре - 400 грама
  • магданоз
  • праз
  • олио
  • брашно - 300 грама
  • яйца - 2 броя
  • олио - 2 ч.л.
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите корите за лазанята смесете всички продукти - брашното, олиото, яйцата, оцета и солта. Объркват се и се добавя хладка вода до получаването на средно меко тесто.

Тестото се оставя да втаса около 20 минути. Разточете на лист с дебелина 2 - 3 мм и изрежете кори с формата на тавата. Леко ги изсушете в слабозагрята фурна. Тези кори не се варят за разлика от готовите.

Лукът, чесънът, морковът и празът се нарязват на ситно и се запържват леко в горещо олио. Добавете и гъбите и оставете да се задушават за 15 минути.

Поръсете отгоре с брашното, добавете около 150 грама от сметаната и оставете да се варят без капак на слаб огън за не повече от 2 минути. Готовата вече плънка се оставя да изстине.

Готовите кори заедно с плънката започват да се редят в намазнена тава, като се започва от корите, следва плънка и настърган кашкавал.

Последната кора се намазва със сметана и се настъргва кашкавал. Смесете доматеното пюре със ситно накълцан магданоз и разлейте около лазанята.

Пече се в педварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути, като през първите 15 минути се покрива с фолио.

Рейтинг

4.4
57
41
30
20
11
Дай твоята оценка: