Вегетарианска лазаня

03/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Вкусна лазаня, в която липсата на месо в никакъв случай не е за сметка на вкуса. Опитайте и се уверете сами!"
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 884
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите корите за лазанята смесете всички продукти - брашното, олиото, яйцата, оцета и солта. Объркват се и се добавя хладка вода до получаването на средно меко тесто.

Тестото се оставя да втаса около 20 минути. Разточете на лист с дебелина 2 - 3 мм и изрежете кори с формата на тавата. Леко ги изсушете в слабозагрята фурна. Тези кори не се варят за разлика от готовите.

Лукът, чесънът, морковът и празът се нарязват на ситно и се запържват леко в горещо олио. Добавете и гъбите и оставете да се задушават за 15 минути.

Поръсете отгоре с брашното, добавете около 150 грама от сметаната и оставете да се варят без капак на слаб огън за не повече от 2 минути. Готовата вече плънка се оставя да изстине.

Готовите кори заедно с плънката започват да се редят в намазнена тава, като се започва от корите, следва плънка и настърган кашкавал.

Последната кора се намазва със сметана и се настъргва кашкавал. Смесете доматеното пюре със ситно накълцан магданоз и разлейте около лазанята.

Пече се в педварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути, като през първите 15 минути се покрива с фолио.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Stefka Lazarova
Stefka Lazarova
09.03.2017 13:17
Съжалявам, но рецептата нито е вегетарианска, нито постна.
0
3
яьяь
яьяь
04.01.2011 19:11
Не струва.
0
4

Виж всички коментари или напиши такъв