Супа от раци

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
02/06/2010
"Изискано предложение от Френската кухня, на което със сигурност ще отговорите с ДА "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 874
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • раци - 500 грама
  • яйца - 1 брой
  • ориз - 2 супени лъжици
  • масло - 30 грама краве
  • лук - 40 грама кромид
  • магданоз - 20 грама
  • копър - 10 грама
  • сметана - 3 супени лъжици
  • черен пипер - 1 грам
  • лимони - 1 брой
  • вино - 1 супена лъжица бяло
  • оцет - 1 чаена лъжица
  • олио - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете раците, като махнете и средната перка на опашката. Сложете ги да се сварят във вряща вода с 1 чаена лъжичка оцет, парче морков, парче керевиз, щипка настъргана кора от лимон.

След сваряването (около 20 минути) раците се изваждат, маха се месото от щипките и перката, а бульонът се прецежда през цедка.

В смесена мазнина се задушават ситно нарязаният лук и настърганите моркови и керевиз.

Заливат се с бульона от раците, добавят се оризът и месото от раците и супата се вари около 20 минути.

Финално се прибавя виното и няколко зърна черен пипер, след което супата се вари още 4-5 минути.

Застройте супата от раци със сметаната и яйцето.

Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
криси
криси
27.07.2011 23:15
Със задушения лук, моркови и керевиз, всяка супа става прекрасна. Независимо дали е пилешка, агнешка, рибена, мидена или рачешка, важен е бульона и застройката: два жълтъка разбити с кофичка кисело мляко.
0
0
Вито
Вито
01.05.2011 17:03
Да, но поне е хубава супа.
0
0
АНЕТА
АНЕТА
04.06.2010 09:23
Тази е трудна за приготвяне.
0
0