Пролетни шницели

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
30/05/2010
"Пролетта идва с много настроение и тези свежи пролетни шницели със спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 624
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 500 грама
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 2 броя
  • копър - 1 връзка
  • спанак - 1 чаена чаша сварен и отцеден
  • черен пипер - млян на вкус
  • брашно - за панировка
  • галета - за панировка
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопете хляба във вода и го оставете да се отцеди.

Смесете филията с каймата заедно с 1 яйце. Накълцайте наситно копъра и спанака и ги прибавете към каймата.

Подправя се с черен пипер и сол на вкус, след което се разбърква с миксер или кухненски робот.

Оформят се шницелите, овалват се в брашно, разбитото яйце и галета и се пържат.

Поднесете с кисели или пресни краставички.

Дървен чук за месо, квадратен
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Направих шницелите и станаха много вкусни. Аз само че бланширах предварително спанака. Много подходящо за сезона ястие.
0
0
дидка
дидка
17.03.2012 16:14
става със суров, пробвала съм :) според мен под сварен и отцеден се има предвид леко бланширан и отцеден
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 16:36
аз така съм ги правила с леко бланширан- то не му трябва много на спанака
0
0
Mergule Mehmedova
Mergule Mehmedova
16.03.2012 15:12
Няма ли да стане със суров спанак.Така като го варим и отцеждаме не остава нищо полезно в него.
0
0