Начин на приготвяне
Разтопете на водна баня шоколада.
Прецедете водата от нахута и я сипете в подходяща дълбока купа. Разбийте с миксер течността, като добавите щипка сол Трябва да се получи нещо като белтъчен сняг.
В тенджерка на слаб огън разтопете захарта. Сипете вътре портокаловия сок, а след 1-2 минути прибавете и леко натрошените орехи.
След кратко разбъркване (орехите трябва да се карамелизират) свалете от огъня.
Смесете белтъчния сняг с разтопения шоколад и внимателно разбъркайте.
Прехвърлете шоколадовия мус в подходящи чаши и го приберете в хладилник за няколко часа.
Поднесете муса, като го залеете с карамелизираните орехи и украсите със стрък свежа мента за разкош.
Шоколадовият веган мус с портокалов аромат е готов.
Ако и ти обичаш шоколадовите изделия, опитай и другите ни предложения за шоколадов крем.