Начин на приготвяне
Загрейте сметаната заедно с портокаловата кора и джинджифила (ако е пресен, го настържете). Ако използвате конфитиран джинджифил, той се добавя по-късно.
Оставете сметаната да се охлади.
Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Добавете към течния шоколад ароматизираната сметана и портокаловия сок.
Разбъркайте хубаво, добавете конфитирания джинджифил и покрийте с фолио. Приберете в хладилник за поне 3-4 часа.
След това оформете шоколадовите бонбони като капчици. Оваляйте ги в какаото и наредете върху подходящ поднос за сервиране.
Ако бонбоните няма да се консумират на момента, най-добре е да ги съхранявате в хладилник, за да не омекнат.
Чудните шоколадови бонбони с портокалов аромат са готови.