Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Вкусно домашно реване без яйца

Вкусно домашно реване без яйца

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Вкусно домашно реване без яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Съвършено реване с млечен крем Вижте как да си го приготвите"

Необходими продукти

  • захар - 200 грама
  • кисело мляко - 400 грама (нискомаслено)
  • грис - 350 грама
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • портокалов сок - от 3 портокала
  • портокалова кора - от 2 портокала
  • кокосови стърготини - 80 грама
  • брашно - 150 грама
  • за сиропа
  • вода - 800 мл
  • захар - 600 грама
  • за крема
  • захар - 150 грама
  • прясно мляко - 1 литър
  • царевично нишесте - 60 г натурално
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете всички съставки за блата и с помощта на шпатула разбъркайте до хомогенност.

Намазнете и набрашнете тава за печене с диаметър 25 см. Сипете вътре сместа и сложете да се пече в загрята на 170 градуса фурна - необходими са около 30 минути.

Охладете добре и нарежете на квадратчета.

В тенджера сипете захарта с водата, сложете на котлона да кипне сместа. 10-тина минути след кипването свалете от огъня и залейте блата - горещ сироп, студен блат.

В друг съд сипете по-голямата част от прясното мляко със захарта. Загрейте, като разбърквате от време на време.

В останалото мляко разтворете нишестето с ванилиите. Добавете ги към вече загрялото мляко и бъркайте постоянно до сгъстяване.

Охладете леко млечния крем и сипете върху вече охладеното реване. Поръсете с малко канела.

Вкусното домашно реване без яйца е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: