Начин на приготвяне
В тенджерка сипете лимоновия сок със захарта и водата. Кипнете и варете около 7 минути, свалете сгъстения сироп от огъня.
За плата разтопете маслото и го охладете. Добавете към него захарта и разбъркайте с помощта на бъркалка. Сипете брашното и гриса.
На части сипете млякото към хомогенната смес и не спирайте разбиването. Накрая идва ред и на бакпулвера, кокосовите стърготини, ванилията и лимоновата кора.
Полуената смес сипете в добре намазнена тава с диаметър 22 см.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до готовност - около половин час. Охлдете готовия блат за 10-тина минути (оставете го във формата).
Надупчете добре и залейте със сиропа.
Оставете реването да се охлади на стайна температура и едва тогава го извадете от формата.
Нарежете го на малки парчета и го поръсете с кокосови стърготини.
Лимоновото реване без яйца е чудно.
Коментари