Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле със зелен фасул по румънски

Пиле със зелен фасул по румънски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пиле със зелен фасул по румънски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зелен фасул - 600 г
  • сол - 3 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се натрива със сол и се пече на 220 градуса около час и половина, като периодично се полива със соса от печенето.

Зеленият фасул се сварява и се полива със сос от нарязан и запържен лук, смесен с червен пипер.

Пилето се сервира върху канапе от зелен фасул.

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: