Кейк от карфиол

31/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и броколите се разделят на съцветия. Броколите се бланшират за 2 минути в солена вода. Карфиолът се сварява до омекване, отцежда се и се запържва, пасира се и се посолява.

Приготвя се сос, като брашното се запържва в масло, добавя се млякото и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се пюрето от карфиол, накъсаните броколи и се охлажда.

В сместа се добавят нарязаните маслини, яйцата, кашкавалът и всичко се излива в намазана с мазнина и поръсена с галета форма. Пече се 40 минути на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар