Кейк от карфиол

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кейк от карфиол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • карфиол - 1.5 кг
  • брашно - 40 г
  • броколи - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • маслини - 100 г (без костилки)
  • кашкавал - 150 г (настърган)
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 3 щипки
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и броколите се разделят на съцветия. Броколите се бланшират за 2 минути в солена вода. Карфиолът се сварява до омекване, отцежда се и се запържва, пасира се и се посолява.

Приготвя се сос, като брашното се запържва в масло, добавя се млякото и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се пюрето от карфиол, накъсаните броколи и се охлажда.

В сместа се добавят нарязаните маслини, яйцата, кашкавалът и всичко се излива в намазана с мазнина и поръсена с галета форма. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: