Печени камби

17/10/2011
Диди
отДидиНовак
"Време е да сложим и няколко буркана с печени камби!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо34 357
  • Преглеждания за месеца1540
  • Преглеждания за седмицата342
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се почистват добре от вътрешността. Нареждат се в тавичка като във всяка камба се слага щипка сол, щипка захар, 1 с. л. олио и 1 с. л. оцет.

Запичат се във фурната докато променят цвета си от червен на оранжев.

Поставят се в предварително затоплени буркани, като камбите се обръщат с отвора на долу.

Бурканите се затварят се и се остават да изстинат обърнати с капачките на долу. Не се стерилизира. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 13
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Галичка Николова
И аз ги правя,обаче ми се стори много отегчително да пълня камбите,затова в бурканите слагам лъжица сол,2 лъжици захар 3 лъжици олио и лъжици оцет.Като станат горещи камбите ги напъхвам в буркана,слагам и чесън и целина и морков..Трябва да са добре уплътнени,завивам капачките и ги нареждам с обърнатите капачки във фурната докато изстинат.Не съм се сещала за по-мързелив вариант.
1
1
Elena Nikolova
Elena Nikolova
13.11.2012 15:13
Аз слагам по един аспирин като нареждам камбите във бурканите.
1
0
Жаклин
Жаклин
01.09.2012 12:40
Рецептата е много хубава, но аз ги кипнах в буркани за около 5 минути колкото да хванат капачките. Мъжът ми е очарован от тях. Към рецептата може да се прибави и черен пипер и чесън и магданоз /по желание/. Става много вкусно и иска доста ракия. Приятен апетит.
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв