Гъбена кремсупа с прясно мляко

31/03/2010
Марина
отМаринаНовак
"Класическата гъбена крем супа, която е вкусна както топла, така и студена "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 775
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода (в голяма тенджера) картофите и морковите, обелени и нарязани на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно, маргарина и бульончетата. Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте.

Изчакайте да поизстине и добавете млякото, като разбърквате постоянно, и доматеното пюре, разредено с малко вода.

Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често. След 10 минути добавете копъра и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Изсипете предварително леко разбития белтък, като бъркате непрекъснато.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони, може също да се консумира студена. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар