Начин на приготвяне
Може да сварите джолана да полуготовност, така ще стане по-крехък. Ако решите да пропуснете варенето, запечатайте го на тиган за кратко.
Наситнете бекона и го запържете до хубав златист цвят. Добавете нарязаното зеле и го задушете за 10-тина минути.
Може да добавите още мазнина, защото зелето ще стане по-вкусно.
Прехвърлете зелето с бекона в тава и овкусете с дафинов лист, черен пипер и пушен пипер. Не добавяйте сол, защото беконът и киселото зеле са много солени.
Сипете в тава малко зелев сок, но е ако е твърде солен, сипете топла вода.
Поставете джолана отгоре и покрийте тава с фолио.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и печете свинското със зеле до готовност. Накрая махнете фолиото и запечете до апетитен загар.
Най-вкусното свинско с кисело зеле е готово.