Печени агнешки ребра

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
05/11/2008
"Тази печени агнешки ребърца с ароматни подправки са сред любимите ни рецепти. Опитайте и кажете не сме ли прави "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 510
  • Преглеждания за месеца555
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешко месо - ребра 1 кг.
  • лук - 100 гр.
  • черен пипер - 1 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • мащерка - 2 гр.
  • розмарин - листенца 1 - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 15 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на порции.

Смесват се стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черния пипер.

Месото се поръсва с направената от подправките смес.

Ребрата се поставят в тавичка, заливат се с една чаша хладка вода и се добавя растителното масло. Тавичката се покрива с намокрена хартия, върху която е поръсена солта. Пече се в умерена фурна до пълно омекване на месото.

Сервира се с гарнитура от задушени в масло пресни картофи или със зелена салата.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар