Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Украински кюфтета в бутертесто

Украински кюфтета в бутертесто

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Украински кюфтета в бутертесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 опаковка
  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • хляб - 2 филии
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите се накисват в мляко, като предварително е махната кората. Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва.

Каймата се смесва с хляба, лука, морковите и яйцата, добавя се сол и черен пипер.

Правят се кюфтета, овалват се в галета и се пържат до златисто в масло.

Тестото леко се разточва и всяко кюфте се завива в тесто. Нареждат се в тава и се пекат на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: