Начин на приготвяне
Любима каша от коприва, която се приготвя бързо и е много вкусна и полезна.
За да я приготвите, първо, трябва да бланширате копривата във вряща вода за минута, две.
След това отцедете и нарежете на ситно.
Загрейте олиото и задушете в него лука, предварително почистен и нарязан.
Щом лукът омекне, пробавете копривата.
След това добавете брашното и червения пипер.
Разбъркайте и започнете да прибавяте около литър от водата, в която бланширахте копривата.
Водата добавяйте на струя, като бъркате, за да не се образуват бучици.
Прибавете също сол и черен пипер на вкус, както и пресен девисил.
Гответе пролетната каша от коприва на слаб котлон още 10 минути, като разбърквате периодично.
След това сервирайте бабината каша от коприва обилно поръсена със смлени орехи.