Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по френски

Сарми по френски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сарми по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
180 мин.
Порции
30 бр.
"Да им се невиди на француците, и сармите им такива едни изтънчени И много вкусни"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 гр.
  • ориз - 100 гр.
  • зелеви листа - 30 бр.
  • домати - 120 гр.
  • моркови - 100 гр.
  • лук - 50 гр.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • олио - 50 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимонов сок - 40 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За 3 минути пуснете в кипяща подсолена вода листата от зеле. Обелете доматите, нарежете ги на ситно и ги посолете. Почистете морковите и ги нарежете на четвъртинки по дължина. Отстранете сърцевината им и отново ги нарежете на тънки пръчици. Обелете и накълцайте лука. Накълцайте месото (почти като кайма). Разтворете кубчето пилешки бульон в 0, 500 литра топла вода

Изсипете лука в тенджерка с две супени лъжици олио. Оставете на тих огън, докато се задуши до златисто. Добавете ориза към лука, нека и той да се отвърне. Бъркайте с дървена лопатка. Когато оризът стане полупрозрачен, залейте с 0, 300 литра от бульона. Нека кипне, след това намалете градуса. Покрийтe и оставете 20 минути на тих огън.

Превключете фурната на 180 градуса. В тава изсипете доматите и отгоре разпръснете морковите. Смесете отделно месото с ориза и яйцето (предварително сварено). Поръсете със сол и черен пипер на вкус и 1 ч.л. стрита мащерка. Разпределете плънката върху зелевите листа и ги завийте. Получените големи сърми положете внимателно върху зеленчуковото канапе.

Залейте сърмите с 2 супени лъжици олио и остатъка от бульона. Прибавете дафиновия лист и поръсете с останалата мащерка. Покрийте ястието с домакинско фолио и го сложете във фурната за 1 час. Махнете фолиото и продължете печенето още 30 минути. Извадете от фурната и поръсете със сока от лимон. Незабавно се сервира.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: