Начин на приготвяне
Предварително сварете яйцата за нашата празнична салата.
Измийте картофите, моркова и цвеклото, увийте ги по отделно в алуминиево фолио и изпечете във фурната при 190 °C, докато станат готови.
Охладете всичко, обелете и отделете белтъците от жълтъците.
Настържете по отделно на едро ренде картофите, моркова и белтъците.
На средно ренде настържете цвеклото и жълтъците.
Херингата нарежете на малки парченца и лука на ситно.
В чиния за сервиране сложете слой картофи и полейте с майонеза, след това сложете лука, херингата и полейте пак с майонезата.
Продължете с моркова, майонезата, белтъците, майонезата и жълтъците.
Завършете салатата с цвекло със слой цвекло от всичките страни.
Най-отгоре украсете с майонезата празничната салата солена торта.
Оставете празничната салата да престои в хладилник за 2 часа.