Доматена супа с бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Доматена супа с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • масло - 25 г
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чесън - 1 скилидка, много на ситно или намачкана
  • бекон - 2 резена, нарязани на ситно
  • домати - 700 г, обелени и нарязани ситно
  • магданоз - 1 с.л., нарязан ситно
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1/2 бр., кора
  • бульон - 900 мл, зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 1 с.л.
  • лук - 1 ч.л., зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в маслото докато омекне. Прибавят се чесънът и беконът за 2 мин., или докато беконът покафенее.

Прибавят се доматите и останалите съставки освен сметаната и зеления лук. Оставя се да ври около 25 мин., след което се пюрира и се подправя със сол и черен пипер, ако е необходимо.

При сервиране се поръсва със зеления лук и се прибавя сметаната.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: