Ябълкова торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ябълкова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
"Заповядайте на гости да опитате каква ябълкова торта сме приготвили"

Необходими продукти

  • ябълки - 600 гр.
  • бадеми - 125 гр.
  • захар - 100 гр.
  • масло - 80 гр.
  • лимонов сок - 40 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки

В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар. В така получения сироп се задушават ябълките

Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес.

Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките. Отгоре се излива сместа.

Тортата се пече на слаб огън 45 мин

Поднася се студена с ванилов сос.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: