Скариди в шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
92
140
06/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, но оставете опашките цели. Направете разрез в гърба на всяка една и с върха на ножа извадете чревния тракт. След това ги разрежете от опашката до върха, за да се разтворят и ги сплескайте леко.

Поръсете с брашно и ги оставете настрани.

Леко загрейте шерито заедно с портокаловия сок. Когато се затоплят, ги махнете от огъня и разбъркайте с начупения шоколад, докато се стопи.

В тиган за пържене загрявате зехтина, добавяте чесън и чушката и ги пържите 2 минути до златисто. След това ги вадите с решетъчна лъжица и в същата мазнина пържите скаридите за 2-3 минути, докато станат златисто-кафяви с розови краища. Обърнете ги и пържете още 2-3 минути.

Накрая върнете чесновата смес към тигана и добавете шоколадовия сос. Пържете още 1 минута, като обърнете скаридите, за да се овалят добре в соса. Подправете на вкус и сервирайте още топло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар