Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди в шоколад

Скариди в шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Скариди в шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скариди - 8 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • шери - 1 с.л. сухо
  • портокали - сокът на един портокал
  • шоколад - 15 г натурален
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2.5 см
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, но оставете опашките цели. Направете разрез в гърба на всяка една и с върха на ножа извадете чревния тракт. След това ги разрежете от опашката до върха, за да се разтворят и ги сплескайте леко.

Поръсете с брашно и ги оставете настрани.

Леко загрейте шерито заедно с портокаловия сок. Когато се затоплят, ги махнете от огъня и разбъркайте с начупения шоколад, докато се стопи.

В тиган за пържене загрявате зехтина, добавяте чесън и чушката и ги пържите 2 минути до златисто. След това ги вадите с решетъчна лъжица и в същата мазнина пържите скаридите за 2-3 минути, докато станат златисто-кафяви с розови краища. Обърнете ги и пържете още 2-3 минути.

Накрая върнете чесновата смес към тигана и добавете шоколадовия сос. Пържете още 1 минута, като обърнете скаридите, за да се овалят добре в соса. Подправете на вкус и сервирайте още топло.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: