Кекс с нескафе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Кекс с нескафе
02/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8 парчета
"Не се подвеждайте по заглавието - кекса го хапваме задължително с еспресо"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 3 равни ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сол
  • кафе - 200 мл. инстантно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното (което сме пресяли предварително) с бакпулвера и щипката сол.

Смесваме яйцата с настърганала лимонова кора и захарта и бием с миксера около 5 мин. Като продължаваме да бием, добавяме олиото на тънка струя, след което и лимоновия сок. Лъжица по лъжица и пак при непрекъснато биене с миксера прибавяме брашното.

Изсипваме кекса във форма с подвижна стена, намазана с олио и поръсена с брашно и печем на 180С в предварително загрята фурна.

Охлаждаме кекса напълно и го набождаме с вилица доста на гъсто. Правим чаша от 200 мл. нескафе (можем да добавим 1-2 ч. л. захар в него) и заливаме кекса равномерно.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: