Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца по шведски

Яйца по шведски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Яйца по шведски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. (твърдо сварени)
  • филии - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • скариди - 20 бр. (сварени)
  • кашкавал - 8 с.л. (настърган)
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • копър - 5 стръка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките се нарязват на квадратчета и се запържват в част от маслото. Всяко яйце се разрязва на две и жълтъците се отделят.

Скаридите се нарязват и се смесват с жълтъците, сметаната, солта и черния пипер. Върху парчетата хляб се слагат половинките белтъци, които се запълват със сместа с жълтъците.

Отгоре се поръсват с кашкавал и се пекат на 200 градуса до златиста коричка. Сервират се горещи, поръсени с накълцан копър.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: