Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца по швейцарски

Яйца по швейцарски

IlariaIlaria
Новак
597570321k
Яйца по швейцарски1 / 2
14/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • хляб - бял
  • масло - 250 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете йенска тавичка и подредете вътре тънки филии бял хляб. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал.

Върху всяка филийка чукнете по едно яйце. Залейте с разтопено масло и посолете, като добавите черен и червен пипер.

Сложете да се пече до втвърдяване на яйцата в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: