Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща и телешко

Супа от леща и телешко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Супа от леща и телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • леща - 300 г
  • телешко месо - 225 г, нарязано на кубчета
  • праз - 1 стрък, на ситно
  • целина - 2 стръка, на ситно
  • моркови - 3 бр., нарязани ситно
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 глави, кромид, на ситно
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл, сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1.8 л вода се прибавят лещата, телешкото месо, празът, морковът и целината. След като заври се оставя да къкри около 40 мин, а когато е готово телешкото месо се отцежда върху кухненска хартия и се запържва, лукът се сотира за 15 минути и се поръсва с брашното, като се разбърква добре.

Лещата се прибавя към лучената смес, като се разбърква енергично. Добавя се бялото вино и се готви за 1 мин. Месото се прибавя към лещата и се оставя да къкри на тих огън около 30 мин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: