Запържени агнешки джолани

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
90
140
06/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган и запържвате агнешкото, докато стане леко кафяво. След това го изваждате и в същия тиган приготвяте лука и чесъна, докато омекнат.

Добавете бульона, водата, доматите, розмарина и филетата аншоа. Оставете ястието да заври, след което върнете обратно агнешкото, намалете огъня, покрийте съда и оставете да ври, без да покривате, за около час. Разбърквайте от време на време, след това открийте и оставете да къкри още 45 минути, докато агнешкото стане крехко.

През това време нарежете чушките на четвъртинки, отстранете семките и изпечете на грил или в много гореща фурна, докато станат черни и на мехурчета. След това ги покрийте за около 5 минути, обелете ги и ги нарежете на ивици.

Накрая, прибавете чушките към агнешкото, без да покривате. След 5 минути може да махнете ястието от огъня и да го подправите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар