Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с шафран и босилек

Пица с шафран и босилек

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
1881552
Пица с шафран и босилек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Обзалагаме се, че не сте опитвали тази невероятна комбинация. Поправете тази грешка още днес!"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче (11 г)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • зехтин - 1 с.л.
  • шафранови нишки - 0.1 г
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • моцарела - 1 ч.ч. настъргано
  • кашкавал - за поръсване
  • босилек - 5 - 6 листа, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 180 градуса.

В голяма купа смесете заедно брашното, маята и солта.

В отделна малка купа разбъркайте нишките шафран в топлата вода и я оставете да престои няколко минути.

Добавете шафрановата вода и зехтина към брашнената смес и разбъркайте, докато се оформи тесто.

Омесете тестото за пицата върху набрашнена повърхност за няколко минути, докато стане гладко и еластично.

Оставете тестото да почине за 10 минути.

Разточете тестото, за да пасне на намаслена в тава за пица.

Разпределете доматения сос върху тестото, оставяйки малка граница около краищата.

Върху доматения сос се поръсва настърганото сирене моцарела и кашкавал.

Печете пицата за 12-15 минути или докато коричката стане златисто кафява и сиренето се разтопи.

Извадете безмесната пица от фурната и поръсете пресния босилек отгоре.

Нарежете и сервирайте веднага.

Насладете се на вашата вкусна домашна пица с шафран и босилек!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: