Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 180 градуса.
В голяма купа смесете заедно брашното, маята и солта.
В отделна малка купа разбъркайте нишките шафран в топлата вода и я оставете да престои няколко минути.
Добавете шафрановата вода и зехтина към брашнената смес и разбъркайте, докато се оформи тесто.
Омесете тестото за пицата върху набрашнена повърхност за няколко минути, докато стане гладко и еластично.
Оставете тестото да почине за 10 минути.
Разточете тестото, за да пасне на намаслена в тава за пица.
Разпределете доматения сос върху тестото, оставяйки малка граница около краищата.
Върху доматения сос се поръсва настърганото сирене моцарела и кашкавал.
Печете пицата за 12-15 минути или докато коричката стане златисто кафява и сиренето се разтопи.
Извадете безмесната пица от фурната и поръсете пресния босилек отгоре.
Нарежете и сервирайте веднага.
Насладете се на вашата вкусна домашна пица с шафран и босилек!